Warme hummus met pittige courgette
Warme hummus met pittige courgette
491kcal Per persoon
24g Eiwitten
38g Kh
27g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel harissa (5 g)
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel kappertjes (10 g)
- 2 eieren
- 300 gram kikkererwten, uit blik
- 2 ½ eetlepel tahin (50 g)
- 1 theelepel komijnpoeder (2 g)
- 2 eetlepels peterselie
Warme hummus met pittige courgette? Hummus is helemaal hip als gezonde dip, maar je kan deze gezonde kikkererwtenpuree ook heel goed warm als lunch of hoofdgerecht serveren met allerlei toppings erop. Met een lekkere salade erbij zit je helemaal goed.
Zo maak je dit recept
- Snijd de courgette in blokjes. Snipper de ui.
- Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Bak de blokjes courgette al omscheppend 3 minuten mee. Roer de harissa en tomatenpuree erdoor en voeg 3 eetlepels sinaasappelsap en de kappertjes toe. Laat alles 4-6 minuten zachtjes sudderen tot de courgette door tomatensaus wordt omhuld.
- Kook de eieren in een pan met ruim kokend water 5-6 minuten tot het eiwit gestold is en het geel nog zacht is.
- Giet de kikkererwten boven een kommetje af. Verwarm de kikkererwten met 2-3 eetlepels vocht in een kleine pan. Voeg de tahin met komijn, wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Pureer de kikkererwten met de staafmixer tot een gladde hummus, voeg zo nodig extra vocht toe.
- Pel de eieren. Hak de peterselie grof.
- Verdeel de hummus in 2 warme, diepe borden en strijk de hummus over het hele bord uit. Schep de courgette met saus erop. Leg een ei in het midden en snijd dit met een puntig mesje aan de bovenkant over de hele lengte open, zodat de zachte dooier eruit loopt. Strooi de peterselie erover.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
Deze warme hummus is lekker met een rucolasalade met roosjes broccoli en reepjes rode puntpaprika.