ūüĎČ [Crazy sale] Tot vrijdag FitChef boek voor ‚ā¨14,95!Ja dat wil ik!

Warme hummus met pittige courgette

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 2 personen
494kcal Per persoon
Eiwit
24g Eiwit
Koolhydraten
39g Koolhydraten
Vet
27g Vet
Voedingsvezel
18g Voedingsvezel

Ingredi√ęnten

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel harissa
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eieren
  • 300 gram kikkererwten, uit blik
  • 2.5 eetlepel tahin
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels peterselie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Hummus is helemaal hip als gezonde dip, maar deze gezonde kikkererwtenpuree kun je ook warm als lunch of hoofdgerecht serveren met een lekkere topping erop. Met een lekkere salade erbij zit je helemaal goed.

  1. Snijd de courgette in blokjes. Snipper de ui.
  2. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Bak de blokjes courgette al omscheppend 3 minuten mee. Roer de harissa en tomatenpuree erdoor en voeg 3 eetlepels sinaasappelsap en de kappertjes toe. Laat alles 4-6 minuten zachtjes sudderen tot de courgette door tomatensaus wordt omhuld.
  3. Kook de eieren in een pan met ruim kokend water 5-6 minuten tot het eiwit gestold is en het geel nog zacht is.
  4. Giet de kikkererwten boven een kommetje af. Verwarm de kikkererwten met 2-3 eetlepels vocht in een kleine pan. Voeg de tahin met komijn, wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Pureer de kikkererwten met de staafmixer tot een gladde hummus, voeg zo nodig extra vocht toe.
  5. Pel de eieren. Hak de peterselie grof.
  6. Verdeel de hummus in 2 warme diepe borden en strijk de hummus over het hele bord uit. Schep de courgette met saus erop. Leg een ei in het midden en snijd dit met een puntig mesje aan de bovenkant over de hele lengte open, zodat de zachte dooier eruit loopt. Strooi de peterselie erover.

Benodigdheden

  • Staafmixer

Tip van FitChef

Lekker met rucola salade met roosjes broccoli en repen rode puntpaprika.