Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kerrie bloemkoolrijst met snijbonen, tempeh & banaan

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kerrie bloemkoolrijst met snijbonen, tempeh & banaan
611kcal Per persoon
Eiwitten
19g Eiwitten
Kh
55g Kh
Vetten
35g Vetten
Vezels
18g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram bloemkoolrijst
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
  • 200 gram snijbonen
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 90 gram tempeh, ketjap
  • 1 banaan
  • ½ eetlepel honing (10 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de bloemkoolrijst samen met het bouillonblokje en de kerrie in een pan gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de snijbonen in schuine, dunne plakjes.
  3. Zet de snijbonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten beetgaar.
  4. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de tempehblokjes hierin in 3-4 minuten goudbruin.
  5. Snijd de banaan in plakjes.
  6. Verwarm de andere helft van de olie in een pan, voeg de honing toe aan de pan en roer even door. Leg de plakjes banaan in de pan en bak op middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin.
  7. Serveer de bloemkoolrijst met de snijbonen, tempeh en gebakken banaan.

Tip van FitChef

Serveer wat sambal bij deze kerrie bloemkoolrijst.