Nieuw!
Kerrie & kikkererwten salade
Kerrie & kikkererwten salade
534kcal Per persoon
16g Eiwitten
43g Kh
33g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 1 handje veldsla (30 g)
- 125 gram kikkererwten, uit blik
- 1 stengel bleekselderij
- 1 bosuitje
- 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 25 gram rozijnen
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
Zo maak je dit recept
- Doe de veldsla in een kom. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
- Snijd de bleekselderij in plakjes en het bosuitje in ringetjes. Hak de noten in grove stukken.
- Meng de kikkererwten met de bleekselderij, bosui, noten en rozijnen in een kommetje.
- Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise en kerriepoeder.
- Meng de dressing door de kikkererwtensalade. Schep het mengsel op de veldsla.
Tip van FitChef
1. Strooi wat verse koriander over de kikkererwtensalade.
2. Lunch je ergens anders? Neem de salade mee in een afgesloten bakje.