Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Venkelsalade met appel & kikkererwten

  • 5 minuten
  • 1 persoon
Venkelsalade met appel & kikkererwten
628kcal Per persoon
Eiwitten
21g Eiwitten
Kh
71g Kh
Vetten
29g Vetten
Vezels
27g Vezels

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1 appel
  • 150 gram kikkererwten, uit blik
  • 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 1 bosuitje
  • 1 handje rucola (30 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
  2. Was de appel, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
  3. Spoel de kikkererwten af in een vergiet met koud water en laat uitlekken.
  4. Hak de noten grof en snijd het bosuitje in ringetjes. Meng de rucola, venkel, appel, kikkererwten en bosui in een kom of diep bord. Verdeel de noten erover.
  5. Meng de olie en azijn in een kommetje en verdeel dit over de salade. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Doe deze venkelsalade in een afsluitbaar bakje om makkelijk mee te nemen.