Nieuw!

Shakshuka met witte bonen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 1 persoon
633kcal Per persoon
Eiwit
40g Eiwit
Koolhydraten
58g Koolhydraten
Vet
27g Vet
Voedingsvezel
19g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 oranje paprika
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 200 gram witte bonen
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 2 eieren
  • 25 gram witte kaas (feta)
  • 1 boterham, volkoren
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers het teentje knoflook.
  2. Verwarm de olie in een middelgrote koekenpan. Voeg de paprika reepjes en de ui toe. Voeg na 4 minuten de knoflook met de kruiden toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg de witte bonen en de tomatenblokjes toe. Roer alles door elkaar en laat dit 4 minuten pruttelen.
  3. Maak met een lepel twee kuiltjes in het mengsel en breek in elk kuiltje een ei. Dek de pan af met een deksel en laat dit op laag vuur zo’n 7 minuten doorkoken tot het eiwit gestold is. Verkruimel de feta erover. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de shakshuka in de pan of op een bord. Geef het brood erbij.

Tip van FitChef

Lekker met wat vers gehakte peterselie toe.