Nieuw!
Kikkererwten rendang met paprika & rijst
Kikkererwten rendang met paprika & rijst
866kcal Per persoon
26g Eiwitten
89g Kh
45g Vetten
20g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 125 gram kikkererwten, uit blik
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ ui
- ½ rode peper
- 1 cm gember (7 g)
- 50 gram wortel
- 1 rode paprika
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- ½ theelepel honing (4 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 50 ml kokosmelk
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- ½ limoen
- 20 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Pers de knoflook, snijd de ui en de rode peper in kleine stukjes en rasp de gember. Snijd de wortel in plakjes en de paprika in reepjes.
- Maak de specerijenpasta door de knoflook, ui, rode peper, gember, kurkuma, komijn, kaneel en honing in een keukenmachine of vijzel tot een gladde pasta te mengen. Voeg indien nodig een beetje water toe.
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de specerijenpasta toe en bak 2-3 minuten. Voeg de kokosmelk, pindakaas, sojasaus, wortel en paprika toe en roer goed door. Laat de groenten zachtjes koken met de deksel op de pan voor 5 minuten totdat ze iets zachter worden.
- Voeg vervolgens de kikkererwten toe en verwarm door. Voeg indien nodig wat water toe.
- Breng de rendang op smaak met zout en peper. Voeg het limoensap toe en roer goed door.
- Serveer de rijst op een bord met de kikkererwten rendang ernaast. Bestrooi met de noten.
Tip van FitChef
1. Het is lekker om de noten in een droge koekenpan te roosteren.
2. Serveer met verse koriander of ringen van lente-ui.