Nieuw!
Kip en paksoi in romige mosterdsaus met bloemkoolrijst
Kip en paksoi in romige mosterdsaus met bloemkoolrijst
336kcal Per persoon
28g Eiwitten
10g Kh
20g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 krop Shanghai paksoi
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 50 ml kokosmelk
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui. Snijd een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe samen met 25 ml water en de mosterd. Doe het witte gedeelte van de paksoi erbij en roer alles door elkaar. Laat op middelhoog vuur doorkoken tot de saus een beetje inkookt. Roer dan het groen van de paksoi er doorheen en verwarm een minuut mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook gaar in 2 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
- Serveer de kip in romige saus met de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
1. Vervang de bloemkoolrijst eens door broccolirijst.
2. Bestrooi met wat (geroosterde) sesamzaadjes.