Nieuw!
Kip fajita pasta
Kip fajita pasta
614kcal Per persoon
43g Eiwitten
60g Kh
22g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 100 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 tomaat
- ½ jalapeño peper
- ¼ blokje groentebouillon
- 2 eetlepels zuivelspread (40 g)
- 15 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kip in reepjes en meng dit in een schaaltje met de olie, paprikapoeder, oregano, komijn en chilipoeder. Laat dit even zo staan.
- Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes en de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de jalapeñopeper fijn.
- Verwarm een pan en bak hierin de kipreepjes 4 minuten. Voeg dan de paprika, ui en jalapeño toe en bak dit z’n 4 minuten mee. Verkruimel het bouillonblokje over de pan en voeg de in blokjes gesneden tomaat toe samen met de zuivelspread en 50 ml water. Roer alles goed door. Laat dit op laag vuur zo'n 4 minuten inkoken tot een romige saus en tot de paprika zacht is. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Roer de afgegoten pasta door de saus heen.
- Serveer de pasta op een (diep) bord en bestrooi met de geraspte kaas.
Tip van FitChef
1. Garneer met verse peterselie.
2. Vervang de geraspte kaas eens door geraspte cheddar.