Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Spaghetti met zoete aardappel, spinazie & bacon

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Spaghetti met zoete aardappel, spinazie & bacon
683kcal Per persoon
Eiwitten
26g Eiwitten
Kh
92g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram spaghetti, volkoren
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 5 plakken bacon
  • 150 gram zoete aardappel
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
  • 125 gram spinazie
  • 50 ml kookzuivel
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Leg de baconplakjes op elkaar en snijd in blokjes. Schil de zoete aardappel, was deze en snijd in kleine, gelijke blokjes.
  3. Verwarm de helft van de olie in een pan. Fruit hierin de ui en de knoflook zo’n 2 minuten. Voeg de bacon toe en bak dit 4 minuten mee. Schep alles uit de pan en leg dit even op een bordje.
  4. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan. Voeg hier de zoete aardappel en oregano aan toe en bak de zoete aardappel zo’n 12 minuten tot deze gaar is.
  5. Voeg de spinazie en het ui-baconmengsel toe aan de pan met zoete aardappel en bak mee tot de spinazie geslonken is. Voeg de kookzuivel toe aan de pan, verwarm een minuut mee.
  6. Giet de spaghetti af.
  7. Roer de spaghetti door de saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de spaghetti op een (diep) bord.

Tip van FitChef

1. Deze spaghetti is lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.
2. Gebruik ook eens kalkoenbacon of hamblokjes in plaats van de bacon.