Nieuw!
Kip gevuld met kruidenmascarpone & sperziebonen
Kip gevuld met kruidenmascarpone & sperziebonen
414kcal Per persoon
39g Eiwitten
12g Kh
23g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel mascarpone (25 g)
- ½ theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (1 g)
- ½ citroen
- 125 gram kipfilet
- 3 plakken bacon
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pers het teentje knoflook. Doe de knoflook samen met de mascarpone, Italiaanse kruiden en een eetlepel citroensap in een schaaltje. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Maak met een mes in de zijkant van de kipfilet een inkeping. Schep het mascarponemengsel er in, doe goed dicht en wikkel de plakjes bacon om de kipfilet. (Je kunt eventueel ook 2 saté prikkers in de rand steken zodat de kipfilet goed dicht blijft.)
- Verwarm de olie in een pan en bak de kipfilet 1 minuut per kant goudbruin. Leg de kipfilet dan in een ovenschaaltje en bak in 15 minuten gaar.
- Zet ondertussen de sperziebonen op in een pan met water en kook deze in 8 minuten gaar.
- Serveer de kruidenmascarpone kip met de sperziebonen.
Tip van FitChef
Ook lekker om wat verse tijm of rozemarijn door de mascarpone te doen.