Nieuw!
Kip kerrie met krieltjes & sperziebonen
Kip kerrie met krieltjes & sperziebonen
485kcal Per persoon
37g Eiwitten
40g Kh
20g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram krieltjes
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 125 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 50 ml kokosmelk
Zo maak je dit recept
- Breng een pan met water aan de kook. Halveer de krieltjes en voeg ze samen met de sperziebonen toe aan de pan met water. Kook ze in 8 minuten beetgaar.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg dan de kipfilet, kerriepoeder en kaneel toe, roer door elkaar en bak 4 minuten op middelhoog vuur tot de kip gaar is. Voeg de kokosmelk samen met 50 ml water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten doorkoken tot de saus indikt.
- Giet de krieltjes en sperziebonen af en roer door de kip kerrie.
- Serveer de kip kerrie met krieltjes en sperziebonen in een diep bord. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Als je van pittig houdt, bak dan lekker een fijngesneden chilipepertje mee met de ui.