Stoofpotje van kip met zuurkool
Stoofpotje van kip met zuurkool
475kcal Per persoon
32g Eiwitten
63g Kh
11g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 300 gram aardappelen, iets kruimig
- 100 gram kipfilet
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 ui
- ½ theelepel ras el hanout (1 g)
- 250 gram zuurkool
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen in gezouten water in 15 minuten gaar.
- Snijd de kip in stukken van 4 cm en wrijf ze in met zout, versgemalen peper en paprikapoeder. Verwarm de olie in de hapjespan en bak de stukken kip rondom bruin.
- Snijd intussen de ui in partjes en verdeel deze rond de kip. Voeg de ras el hanout toe. Bak nog 2 minuten.
- Druk het vocht uit de zuurkool en verdeel de zuurkool ook rond de kip. Voeg een scheut water toe en smoor alles afgedekt in 12-15 minuten zachtjes gaar. Schep regelmatig om.
- Serveer de kip met zuurkool en aardappelen.
Tip van FitChef
Garneer met verse peterselie.