Kip met bloemkoolrijst & wortel in romige kerriesaus
Kip met bloemkoolrijst & wortel in romige kerriesaus
419kcal Per persoon
37g Eiwitten
19g Kh
22g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 200 gram wortel
- 125 gram kipfilet
- 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui grof en snijd de wortel in plakken.
- Wrijf de kipfilet in met de helft van de kerriepoeder.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kip in 4 minuten rondom bruin. Verdeel de ui en wortel rond de kipfilet en bak de groenten al omscheppend 4 minuten mee. Keer de kipfilet af en toe.
- Roer de resterende kerriepoeder door de yoghurt en roer dit door de groenten.
- Verwarm alles nog 2-3 minuten tot de kipfilet en groenten omhuld zijn met de romige kerriesaus.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Doe de bloemkoolrijst op een bord met hierbovenop de kip en wortel in kerriesaus.
Tip van FitChef
1. Vervang de kipfilet door kipdijfilet. Dat geeft net wat meer smaak!
2. Lekker met verse koriander.