Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kip met bloemkoolrijst & wortel in romige kerriesaus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kip met bloemkoolrijst & wortel in romige kerriesaus
419kcal Per persoon
Eiwitten
37g Eiwitten
Kh
19g Kh
Vetten
22g Vetten
Vezels
9g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 200 gram wortel
  • 125 gram kipfilet
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui grof en snijd de wortel in plakken.
  2. Wrijf de kipfilet in met de helft van de kerriepoeder.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de kip in 4 minuten rondom bruin. Verdeel de ui en wortel rond de kipfilet en bak de groenten al omscheppend 4 minuten mee. Keer de kipfilet af en toe.
  4. Roer de resterende kerriepoeder door de yoghurt en roer dit door de groenten.
  5. Verwarm alles nog 2-3 minuten tot de kipfilet en groenten omhuld zijn met de romige kerriesaus.
  6. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
  7. Doe de bloemkoolrijst op een bord met hierbovenop de kip en wortel in kerriesaus.

Tip van FitChef

1. Vervang de kipfilet door kipdijfilet. Dat geeft net wat meer smaak!
2. Lekker met verse koriander.