Kip roerbak met bloemkoolrijst, broccoli & wortel
Kip roerbak met bloemkoolrijst, broccoli & wortel
428kcal Per persoon
33g Eiwitten
48g Kh
11g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram broccoliroosjes (diepvries)
- 100 gram kipfilet
- 125 gram wortel
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
- 2 eetlepels honing (40 g)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
Dit recept van kip roerbak met bloemkoolrijst, broccoli en wortel ziet er niet alleen fantastisch uit, zo smaakt het ook! Bovendien is zo'n roerbakgerecht lekker snel klaar, je kan er veel groenten in verstoppen en het valt vaak bij iedereen in de smaak. Eet smakelijk!
Zo maak je dit recept
- Laat de broccoliroosjes iets ontdooien. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de wortel in plakjes. Pers de knoflook.
- Verwarm de helft van de olie in een wokpan. Voeg de broccoliroosjes en wortel hieraan toe en roerbak dit 6 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Schep de groenten op een bord en zet dit even apart.
- Verwarm in dezelfde pan de overgebleven olie. Bak hierin de kip 4 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de broccoli en wortel weer toe aan de pan.
- Meng ondertussen in een schaaltje de sojasaus, honing en azijn. Voeg dit toe aan de kip, roer goed door en bak nog 1 minuut.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 1-2 minuten gaar.
- Serveer de kiproerbak met de bloemkoolrijst. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
1. Garneer deze roerbak met kip met wat geroosterde sesamzaadjes en in ringetjes gesneden bosui.
2. De steel van de broccoli kun je ook opeten! Snijd deze in stukjes en roerbak even mee.
3. Het is ook lekker om wat geroosterde pinda's over dit gerecht te strooien.