Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kip roerbak met bloemkoolrijst, courgette & champignons

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kip roerbak met bloemkoolrijst, courgette & champignons
398kcal Per persoon
Eiwitten
39g Eiwitten
Kh
32g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 125 gram kipfilet
  • 1 courgette
  • 125 gram champignons
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 100 gram bloemkoolrijst
  • 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
  • 1 eetlepel honing (20 g)
  • 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze kip roerbak met bloemkoolrijst, courgette en champignons heeft alles wat je wilt! Het zit boordevol groenten, is rijk aan smaak door het toevoegen van o.a. honing en sojasaus én het is ook nog lekker snel klaar te maken. Met roerbakken zet je in een handomdraai een gezond gerecht op tafel. Je kan er makkelijk je restjes (natuurlijk alle groenten, vlees, wat overgebleven (bloemkool)rijst, maar denk ook eens aan mango of ananas) in verwerken en vaak vindt iedereen het lekker. Zelfs als er veel groenten in verstopt zitten. Geniet ervan!

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de kipfilet in blokjes, de courgette in gehalveerde plakjes en de champignons in plakjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verwarm de olie in een wokpan. Voeg de kip toe en bak 4 minuten aan. Voeg vervolgens de courgette, champignons en knoflook toe en bak 4 minuten mee.
  3. Kook de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
  4. Meng ondertussen in een schaaltje de sojasaus, honing en azijn. Voeg dit toe aan de kip, roer door en bak nog 1 minuut.
  5. Serveer de kip met de bloemkoolrijst. Breng naar wens op smaak met peper.

Tip van FitChef

Garneer deze kiproerbak met courgette en champignons met wat sesamzaadjes en in ringetjes gesneden bosui.