Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kipfilet met bloemkoolrijst & romige spitskool

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kipfilet met bloemkoolrijst & romige spitskool
389kcal Per persoon
Eiwitten
41g Eiwitten
Kh
13g Kh
Vetten
19g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 125 gram kipfilet
  • 2 theelepels mosterd (20 g)
  • 1 theelepel tijm, gedroogd (2 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 200 gram spitskool, voorgesneden
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 eetlepel cottage cheese (20 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Voor deze lekkere kipfilet met bloemkoolrijst en romige spitskool heb je slechts 20 minuten aan bereidingstijd nodig. Door het gebruik van stukken kip kun je toch in een handomdraai een heerlijk stoofpotje op tafel zetten. Erg handig voor op een doordeweekse dag.

Zo maak je dit recept

  1. Meng de kipfilet met de mosterd, tijm, peper en zout.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de spitskool in 4 - 5 minuten lichtbruin. Voeg 1 eetlepel water toe en verkruimel er ¼ bouillonblokje over. Dek de pan af en stoof de kool in 8 - 10 minuten gaar.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kipfilet rondom bruin, maar nog net niet helemaal gaar. Voeg de cottage cheese toe en roer tot al het bakvet is opgenomen.
  4. Schep de kip met de saus bij de spitskool, gebruik een pannenlikker om alle saus uit de pan te krijgen. Roer alles goed door, dek de pan af en stoof nog 3 - 4 minuten tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat mosterd. 
  5. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten en voeg een ¼ bouillonblokje hieraan toe.
  6. Verdeel de bloemkoolrijst over een bord en schep de kipfilet met spitskool erop.

Tip van FitChef

Vervang de kipfilet eens door kiphaasjes of kipdijfilet.