Kipfilet met hartige appelcompote & zoete aardappel
Kipfilet met hartige appelcompote & zoete aardappel
631kcal Per persoon
39g Eiwitten
82g Kh
16g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 1 ½ theelepel kerriepoeder (3 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 250 gram zoete aardappel
- 1 ui
- 1 appel
Zo maak je dit recept
- Wrijf de kipfilet in met zout en de helft van de kerriepoeder. Bestrijk de kip daarna rondom dun met ⅓ van de olie. Bak de kipfilet in een hete grillpan op matig vuur tot er mooie strepen ontstaan en de kip in 12-15 minuten van binnen helemaal gaar is. Keer regelmatig.
- Boen de zoete aardappel onder stromend water schoon en snijd met schil in blokjes. Verwarm ⅓ van de olie in een hapjespan en schep de zoete aardappelblokjes met wat zout en peper erdoor. Bak ze afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Schep regelmatig om.
- Snipper de ui. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in kleine blokjes.
- Verwarm de rest van de olie in een kleine pan en fruit de ui met de resterende kerriepoeder 1 minuut. Schep de appelblokjes erdoor en schenk er een scheutje water bij. Smoor afgedekt 6-8 minuten tot de appel gaar is.
- Serveer de kipfilet met zoete aardappel en appelcompote.
Tip van FitChef
Serveer de kipfilet met appelcompote en zoete aardappel met veldsla of een salade van komkommer met tomaat.