Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kipfilet met hartige appelcompote & zoete aardappel

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kipfilet met hartige appelcompote & zoete aardappel
631kcal Per persoon
Eiwitten
39g Eiwitten
Kh
82g Kh
Vetten
16g Vetten
Vezels
11g Vezels

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 1 ½ theelepel kerriepoeder (3 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 250 gram zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 appel
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Wrijf de kipfilet in met zout en de helft van de kerriepoeder. Bestrijk de kip daarna rondom dun met ⅓ van de olie. Bak de kipfilet in een hete grillpan op matig vuur tot er mooie strepen ontstaan en de kip in 12-15 minuten van binnen helemaal gaar is. Keer regelmatig. 
  2. Boen de zoete aardappel onder stromend water schoon en snijd met schil in blokjes. Verwarm ⅓ van de olie in een hapjespan en schep de zoete aardappelblokjes met wat zout en peper erdoor. Bak ze afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Schep regelmatig om.
  3. Snipper de ui. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in kleine blokjes. 
  4. Verwarm de rest van de olie in een kleine pan en fruit de ui met de resterende kerriepoeder 1 minuut. Schep de appelblokjes erdoor en schenk er een scheutje water bij. Smoor afgedekt 6-8 minuten tot de appel gaar is.
  5. Serveer de kipfilet met zoete aardappel en appelcompote.

Tip van FitChef

Serveer de kipfilet met appelcompote en zoete aardappel met veldsla of een salade van komkommer met tomaat.