Makreelfilet met zoete aardappel salade
Makreelfilet met zoete aardappel salade
848kcal Per persoon
46g Eiwitten
65g Kh
45g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram zoete aardappel
- 1 limoen
- 2 makreelfilets, met huid
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 eetlepel rijstolie (10 ml)
- 3 radijsjes
- 1 handje gemengde sla (30 g)
- 30 gram biet julienne
- ½ eetlepel koriander, vers
Met deze makreelfilet met zoete aardappelsalade is het niet moeilijk om vaker vette vis op het menu te zetten! Zomerse makreelfilet met een Oosters vleugje. Geniet ervan!
Zo maak je dit recept
- Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes. Kook de zoete aardappel in een pan met een ruime bodem water met wat zout in 6 minuten beetgaar. Laat in een vergiet goed uitlekken.
- Pers intussen de limoen uit en wrijf de makreelfilets op de visvleeskant in met een theelepel limoensap, een halve eetlepel sojasaus en een halve eetlepel rijstolie. Laat de filets 5 minuten liggen.
- Snijd de radijsjes in vieren. Verdeel de sla met radijsjes en bietjulienne over een diep bord. Meng de zoete aardappelblokjes in een kom met een theelepel limoensap, een halve eetlepel sojasaus en een halve eetlepel rijstolie. Verdeel over de sla in het bord.
- Leg de makreelfilets op de huid in een hete grillpan en bak de filets in 2-3 minuten bruin. Keer de filets en bak ook de andere kant mooi bruin. Wacht tot de makreelfilets vanzelf van de ribbels los laten en neem ze dan pas uit de pan.
- Leg de filets op de salade en strooi er korianderblaadjes over.
Tip van FitChef
Verse makreel is behalve in april en mei het hele jaar door te koop. Echt eens proberen, want verse makreel is superlekker.