Nieuw!
Kipgyros salade
Kipgyros salade
304kcal Per persoon
35g Eiwitten
10g Kh
14g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 125 gram kipfilet
- 1 teen knoflook (5 g)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 krop baby romaine sla
- ½ komkommer
- 1 tomaat
- ½ ui
- 1 ½ eetlepel halfvolle yoghurt (23 ml)
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Snijd de kipfilet in reepjes en doe dit in een schaaltje. Pers het teentje knoflook.
- Meng de kip met de paprikapoeder, de helft van de knoflook, komijnpoeder, de helft van de oregano en de olie. Laat dit even staan om te marineren.
- Maak de blaadjes van de baby romaine los, was deze, laat uitlekken en snijd in reepjes. Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de tomaat en ui in reepjes. Verdeel de groenten over een kom of bord.
- Verhit een pan op het vuur en bak de kipfilet reepjes in 5 minuten rondom bruin.
- Maak ondertussen in een schaaltje een dressing van de yoghurt, 1 eetlepel citroensap, de andere helft van de knoflook en de rest van de oregano.
- Verdeel de kipreepjes over de salade en serveer met de dressing.
Tip van FitChef
Doe eens wat extra paprikareepjes door de kipgyros salade.