Risotto van quinoa met tartaar
Risotto van quinoa met tartaar
581kcal Per persoon
33g Eiwitten
57g Kh
24g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- ½ blokje groentebouillon
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 rundertartaar
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 snufje oregano, gedroogd (1 g)
- 70 gram quinoa
Zo maak je dit recept
- Breng 300 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
- Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Snijd de tartaar in gelijke stukjes.
- Verhit de olie in een pan. Bak de stukjes tartaar met oregano in 3 minuten bruin op hoog vuur, haal daarna uit de pan.
- Voeg de ui toe aan de pan en fruit 2 minuten. Doe de courgette erbij en bak nog 2 minuten.
- Roer de quinoa en bouillon door het courgettemengsel en laat 10 minuten zachtjes koken. Verdeel de tartaar ertussen en warm nog heel even mee. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Voeg een eetlepel cottage cheese aan de risotto toe voor een extra smeuïg gerecht.