Roerbak van runderreepjes, sperziebonen & champignons

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
580kcal Per persoon
Eiwit
39g Eiwit
Koolhydraten
65g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 125 gram runderreepjes
  • 125 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak. 
  2. Bereid de sperziebonen beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Pers de knoflook boven een diep bord uit en meng de sambal en runderreepjes erdoor. Laat 5 minuten marineren. 
  4. Snijd intussen champignons in plakjes en de ui in dunne partjes. 
  5. Spoel de sperziebonen in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. 
  6. Verwarm de olie in een wokpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 2-3 minuten mooi bruin. Schep de ui en de champignons erdoor en roerbak nog 2-3 minuten. Schep tot slot de sperziebonen erdoor en warm alles al omscheppen goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de runderreepjes met rijst.

Tip van FitChef

1. Vervang de rijst eens door noedels, of de champignons door shiitakes.
2. Lekker met een scheutje sojasaus.