⏱42% Black Friday Korting!

1d02u00m52s

Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Komkommer bootjes met eiersalade

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Komkommer bootjes met eiersalade
222kcal Per persoon
Eiwit
17g Eiwit
Koolhydraten
5g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
2g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • ½ komkommer
  • 1 stengel bleekselderij
  • 40 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 theelepel mosterd
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze komkommer bootjes met eiersalade zijn hartstikke leuk om te maken! Het is verrassend lekker als gezond ontbijtgerecht, maar deze hapjes van komkommer met ei doen het ook goed als tussendoortje of bij de lunch. Ook op een feestje misstaan ze zeker niet tussen alle lekkere en hartige hapjes. Voeg ook eens wat andere kruiden of specerijen toe. Bijvoorbeeld verse bieslook is hier erg lekker bij, maar ook kerriepoeder of kervel en peterselie.

Zo maak je dit recept

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze schrikken met koud water. Pel de eieren, snijd ze doormidden en laat even afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de halve komkommer in de lengte doormidden. Haal de zaadlijst er met een lepel uit. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
  3. Prak het eigeel met de yoghurt en mosterd. Snijd het eiwit in kleine blokjes. Meng het eiwit en de bleekselderij met het eigeelmosterdmengsel.
  4. Schep de eiersalade in de komkommerbootjes en breng naar wens op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

1. Als je van pit houdt kun je wat cayennepeper over deze komkommer bootjes met eiersalade strooien.
2. De komkommer gebruik je hier eigenlijk als toast of brood. Je kunt natuurlijk allerlei beleg of salades serveren op komkommer of courgette. Zo heb je snel een verantwoorde snack!