Nieuw!
Noedels met spitskool, paprika & pindasaus
Noedels met spitskool, paprika & pindasaus
641kcal Per persoon
22g Eiwitten
64g Kh
33g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram spitskool, voorgesneden
- 50 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 25 ml kokosmelk
- 1 portie woknoedels
Zo maak je dit recept
- Snijd de paprika in reepjes en pers het teentje knoflook uit.
- Verwarm de olie in een wokpan. Voeg de paprika en knoflook toe en roerbak dit 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de spitskool en de tuinerwten toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg vervolgens de pindakaas, sambal, sojasaus, kokosmelk en 25 ml water toe. Roer alles door elkaar en verwarm dit 2 minuten mee tot een romig mengsel ontstaat.
- Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze af en roer door de wokschotel.
- Serveer de noedels met spitskool, paprika en pindasaus op een bord. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
1. Verdeel wat gehakte pinda’s of verse kruiden zoals peterselie of koriander over de noedels.
2. Dit gerecht is lekker met zoetzure komkommer. Snijd hiervoor een kwart komkommer in plakjes en meng dit in een kommetje met 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel honing en een snufje zout. Laat dit minimaal een half uurtje intrekken.