Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Noedels met spitskool, paprika & pindasaus

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Noedels met spitskool, paprika & pindasaus
650kcal Per persoon
Eiwit
22g Eiwit
Koolhydraten
66g Koolhydraten
Vet
33g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram spitskool, voorgesneden
  • 50 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 theelepel sambal
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 25 ml kokosmelk
  • 1 portie woknoedels
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de paprika in reepjes en pers het teentje knoflook uit.
  2. Verwarm de olie in een wokpan. Voeg de paprika en knoflook toe en roerbak dit 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de spitskool en de tuinerwten toe en bak dit 4 minuten mee. Voeg vervolgens de pindakaas, sambal, sojasaus, kokosmelk en 25 ml water toe. Roer alles door elkaar en verwarm dit 2 minuten mee tot een romig mengsel ontstaat.
  3. Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze af en roer door de wokschotel.
  4. Serveer de noedels met spitskool, paprika en pindasaus op een bord. Breng naar wens op smaak met peper.

Tip van FitChef

1. Verdeel wat gehakte pinda’s of verse kruiden zoals peterselie of koriander over de noedels.
2. Dit gerecht is lekker met zoetzure komkommer. Snijd hiervoor een kwart komkommer in plakjes en meng dit in een kommetje met 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel honing en een snufje zout. Laat dit minimaal een half uurtje intrekken.