Nieuw!
Krieltjes met kabeljauw, prei & kerrie
Krieltjes met kabeljauw, prei & kerrie
414kcal Per persoon
24g Eiwitten
30g Kh
22g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 1 prei
- 150 gram krieltjes
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel kerriepoeder (2 g)
- 1 ½ eetlepel zuivelspread (30 g)
Zo maak je dit recept
- Laat de kabeljauw ontdooien.
- Halveer de prei in de lengte en snijd er halve ringetjes van. Was de ringetjes in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken.
- Halveer de krieltjes en kook ze in een pan met water in 8-10 minuten gaar.
- Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de kabeljauw in 6-8 minuten gaar. Haal de kabeljauw vervolgens uit de pan en leg even op een bordje.
- Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan en roerbak de prei met kerriepoeder 4 minuten. Meng dan de zuivelspread door de prei en verwarm een minuutje mee. Roer tot slot de kabeljauw door de prei (het is niet erg als de kabeljauw uit elkaar valt).
- Serveer de krieltjes met de prei en de kabeljauw. Breng op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Als je wat meer tijd hebt is het ook lekker om de krieltjes in de oven te bakken.