⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d18u12m03s

Nieuw!

Krieltjes met kabeljauw, prei & kerrie

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
414kcal Per persoon
Eiwit
24g Eiwit
Koolhydraten
30g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 1 prei
  • 150 gram krieltjes
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1,5 eetlepel zuivelspread
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Laat de kabeljauw ontdooien.
  2. Halveer de prei in de lengte en snijd er halve ringetjes van. Was de ringetjes in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken.
  3. Halveer de krieltjes en kook ze in een pan met water in 8-10 minuten gaar.
  4. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de kabeljauw in 6-8 minuten gaar. Haal de kabeljauw vervolgens uit de pan en leg even op een bordje.
  5. Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan en roerbak de prei met kerriepoeder 4 minuten. Meng dan de zuivelspread door de prei en verwarm een minuutje mee. Roer tot slot de kabeljauw door de prei (het is niet erg als de kabeljauw uit elkaar valt).
  6. Serveer de krieltjes met de prei en de kabeljauw.

Tip van FitChef

Als je wat meer tijd hebt is het ook lekker om de krieltjes in de oven te bakken.