Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Zoete aardappel bowl met zwarte bonen & avocado

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Zoete aardappel bowl met zwarte bonen & avocado
572kcal Per persoon
Eiwit
18g Eiwit
Koolhydraten
62g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
26g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram zoete aardappel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 150 gram zwarte bonen
  • ½ avocado
  • 3 tomaten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de zoete aardappel in 8 minuten op redelijk hoog vuur bruin en gaar. Bestrooi met de helft van het paprikapoeder en breng op smaak met peper en zout.
  2. Spoel de zwarte bonen af in een zeef met koud water. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in lange repen. Snijd de tomaten in parten.
  3. Pureer met een staafmixer ⅔ van de tomaten samen met de rest van het paprikapoeder tot een sausje. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Schep in een grote bowl in de verschillende hoeken de zoete aardappel, de bonen, de avocado en resterende tomaat. Geef het tomatensausje apart bij de zoete aardappelbowl.

Tip van FitChef

1. Ook geschikt als meeneemlunch. Maak de zoete aardappelbowl de avond van tevoren klaar. Schep het tomatensausje in een klein bakje en neem het apart mee.
2. Heb je geen staafmixer? Maak een tomatensalsa in plaats van een tomatensausje. Snijd de tomaten hiervoor in heel kleine blokjes.