Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Krieltjessalade met pesto & gerookte forel

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Krieltjessalade met pesto & gerookte forel
507kcal Per persoon
Eiwitten
38g Eiwitten
Kh
57g Kh
Vetten
14g Vetten
Vezels
16g Vezels

Ingrediënten

  • 250 gram krieltjes
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • ½ rode ui
  • 1 forelfilet, gerookt
  • 1 ½ eetlepel groene pesto (23 g)
  • 1 ½ eetlepel halfvolle yoghurt (23 ml)
  • ½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim water en kook in ongeveer 6 minuten gaar, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Snijd de ui in dunne halve ringen en de forel in stukjes.
  4. Meng in een schaaltje de pesto, yoghurt en wat citroensap.
  5. Doe de krieltjes, sperziebonen, ui en forel in een schaal. Meng de pesto-yoghurt dressing erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Serveer op een (diep) bord.

Tip van FitChef

Deze krieltjessalade is lekker met verse basilicum erbij.