Nieuw!
Krieltjessalade met pesto & gerookte forel
Krieltjessalade met pesto & gerookte forel
507kcal Per persoon
38g Eiwitten
57g Kh
14g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 250 gram krieltjes
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- ½ rode ui
- 1 forelfilet, gerookt
- 1 ½ eetlepel groene pesto (23 g)
- 1 ½ eetlepel halfvolle yoghurt (23 ml)
- ½ citroen
Zo maak je dit recept
- Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de sperziebonen toe aan een pan met ruim water en kook in ongeveer 6 minuten gaar, spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Snijd de ui in dunne halve ringen en de forel in stukjes.
- Meng in een schaaltje de pesto, yoghurt en wat citroensap.
- Doe de krieltjes, sperziebonen, ui en forel in een schaal. Meng de pesto-yoghurt dressing erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Serveer op een (diep) bord.
Tip van FitChef
Deze krieltjessalade is lekker met verse basilicum erbij.