Kwark met appel & rozijnenspread
Kwark met appel & rozijnenspread
453kcal Per persoon
25g Eiwitten
86g Kh
1g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram rozijnen
- 1 appel
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 250 gram magere kwark
Zo maak je dit recept
- Voeg 100 ml warm water en de rozijnen samen in een hoge kom en laat de rozijnen 2 minuten wellen. Schil intussen de appel en snijd in blokjes.
- Giet de rozijnen af met een zeef en laat ze goed uitlekken. Mix de rozijnen, appel en kaneel in de hoge kom met een staafmixer tot een grove puree. Voeg zout naar smaak toe.
- Schep de rozijnenspread door de kwark.
Benodigdheden:
- Staafmixer
Tip van FitChef
1. Geen staafmixer in huis? Schep de ingrediënten zo door elkaar.
2. Maak wat extra en bewaar de spread in een afgesloten bakje in de koelkast.