⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u21m59s

Lauwwarme linzensalade met feta

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
424kcal Per persoon
Eiwit
21g Eiwit
Koolhydraten
42g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram linzen, uit blik
  • 1 bosuitje
  • 8 cherry tomaten
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 40 gram witte kaas (feta)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de paprika in reepjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika 4 minuten, breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de linzen met een klein scheutje water 3 minuten in een steelpan. Giet daarna af in een vergiet en spoel kort onder de kraan.
  4. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en de cherrytomaten in kwarten. Meng de linzen, paprika, cherrytomaten en de helft van de bosui door elkaar. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe.
  5. Verkruimel de feta en de rest van de bosui over de salade.

Tip van FitChef

Ook koud is deze linzensalade erg lekker. Bijvoorbeeld op een zomerse avond in de tuin of om de volgende dag te eten als lunch.