Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Linzensalade met tomaat & courgette

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Linzensalade met tomaat & courgette
317kcal Per persoon
Eiwit
16g Eiwit
Koolhydraten
35g Koolhydraten
Vet
12g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram linzen, uit blik
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 handje rucola
  • 50 ml halfvolle yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schep de linzen in een vergiet en spoel ze af met koud water. Snijd de tomaten in partjes. Schaaf de courgette in dunne plakjes.
  2. Verwarm de olie in een steelpan en voeg de linzen, de courgette en de tomaten toe. Verwarm 5 minuten.
  3. Schep de rucola in een schaal en verdeel de warme linzen erover.
  4. Meng de yoghurt met peper en zout naar smaak in een bakje.
  5. Serveer de linzensalade met het yoghurtsausje.

Tip van FitChef

1. Serveer de salade met een geroosterde boterham.
2. Meng een handje verse koriander of peterselie door de salade en het yoghurtsausje.
3. Deze linzensalade is ook lekker om koud te eten.