Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Salade met sugarsnaps & kruidig kipgehakt

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Salade met sugarsnaps & kruidig kipgehakt
599kcal Per persoon
Eiwitten
39g Eiwitten
Kh
29g Kh
Vetten
36g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 250 gram sugar snaps
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • ½ rode peper
  • 50 gram wortel
  • 5 radijsjes
  • 75 gram taugé
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram kipgehakt
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 1 handje gemengde sla
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Breng water aan de kook en laat het ei in een pannetje 6-8 minuten koken. Laat het ei schrikken onder koud water en halveer deze.
  2. Was de sugarsnaps en verwijder de puntjes. Kook de sugarsnaps beetgaar in een pannetje in zo’n 5 minuten. Giet ze dan af, spoel na met koud water en laat uitlekken.
  3. Snipper de ui en snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de wortel met een dunschiller in de lengte in lange slierten. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Doe de taugé in een vergiet, giet hier kokend water overheen en spoel af met koud water.
  4. Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper voor 2 à 3 minuten. Voeg het gehakt toe aan de pan samen met het kerriepoeder. Rul gaar.
  5. Doe de sla in een diep bord of schaal. Leg hier de sugarsnaps, taugé, wortel en radijs bij. Verdeel het gehakt over de salade en maak af met het gekookte eitje. Breng op smaak met peper en zout naar smaak.

Tip van FitChef

Snijd een bosui in ringetjes en verdeel dit over de salade met sugarsnaps.