Nieuw!
Salade met appel, gerookte zalm & knoflookdressing
Salade met appel, gerookte zalm & knoflookdressing
496kcal Per persoon
26g Eiwitten
37g Kh
27g Vetten
16g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 ei
- 50 gram gerookte zalm
- 1 appel
- ½ avocado
- ¼ komkommer
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel halfvolle yoghurt (23 ml)
- ½ citroen
- 1 handje veldsla (30 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de tuinerwten in een pan met water in zo’n 5 minuten beetgaar. Spoel daarna af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
- Kook het ei in 6-8 minuten. Spoel af met koud water en halveer daarna het ei.
- Snijd de gerookte zalm in reepjes. Snijd de appel in dunne partjes. Snijd de avocado in blokjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Pers het teentje knoflook.
- Maak in een schaaltje een dressing van de yoghurt, 1 eetlepel citroensap en de knoflook.
- Verdeel de veldsla, tuinerwten, ei, appel, zalm, avocado en komkommer op een bord. Breng op smaak met peper en zout en hussel het geheel door elkaar.
- Serveer de salade met de knoflookdressing.