Nieuw!
Linzenroerbak met paprika, courgette & kip
Linzenroerbak met paprika, courgette & kip
423kcal Per persoon
32g Eiwitten
36g Kh
17g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 50 gram linzen, uit blik
- 1 rode puntpaprika
- 1 courgette
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
- ½ citroen
- 1 ½ eetlepel chilisaus (23 ml)
Zo maak je dit recept
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in de breedte in reepjes. Snijd de courgette in blokjes en de rode ui in halve ringen. Pers het teentje knoflook.
- Meng de kipfilet in een schaaltje met de helft van de olie, helft van de knoflook, oregano en wat citroensap. Laat dit even marineren.
- Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Fruit de ui en andere helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de paprika en courgette toe en bak dit 5 minuten mee. Roer de linzen en chilisaus erdoor en verwarm 1 à 2 minuten mee.
- Verwarm een andere pan en bak hierin de kipblokjes in 4 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer de linzenroerbak op een bord en leg de kipblokjes er overheen.