Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Linzenroerbak met paprika, wortel, kip & tzatziki

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Linzenroerbak met paprika, wortel, kip & tzatziki
383kcal Per persoon
Eiwitten
32g Eiwitten
Kh
22g Kh
Vetten
19g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram kipfilet
  • 50 gram linzen, uit blik
  • 1 rode puntpaprika
  • 75 gram wortel
  • 1 bosuitje
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • ¼ komkommer
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 1 theelepel oregano, gedroogd (2 g)
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
  • 1 eetlepel cottage cheese (20 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. 
  2. Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in de breedte in reepjes. Snijd de wortel in dunne plakjes en de bosui in grove stukjes. Pers het teentje knoflook.
  3. Rasp de komkommer en knijp het vocht er een beetje uit. Zet dit even apart in een schaaltje.
  4. Meng de kipfilet in een schaaltje met de helft van de olie, helft van de knoflook, helft van de oregano en wat citroensap. Laat dit even marineren.
  5. Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Voeg de paprika en wortel toe en roerbak dit 6 minuten tot de groenten zacht worden. Voeg de linzen, bosui en de andere helft van de oregano toe en bak dit 2 minuten mee.
  6. Verwarm een andere pan en bak hierin de kipblokjes in 4 minuten gaar en goudbruin.
  7. Meng de yoghurt en cottage cheese door het schaaltje met komkommer, roer er de andere helft van de knoflook en wat citroensap door en breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de linzenroerbak op een bord, verdeel de kipstukjes erover en schep de tzatziki hier overheen.