Linzensalade met noten & balsamicoazijn
Linzensalade met noten & balsamicoazijn
448kcal Per persoon
15g Eiwitten
28g Kh
31g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram linzen, uit blik
- ½ rode ui
- ½ avocado
- ¼ rode peper
- 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 eetlepel balsamicoazijn (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Spoel de linzen voor deze linzensalade in een vergiet met water. Snipper de ui. Snijd het avocadovruchtvlees in repen. Hak de rode peper en de noten fijn.
- Meng in een bakje de linzen met de ui, rode peper en noten. Breng op smaak met balsamicoazijn en zout. Verdeel de avocado over de linzen.
Tip van FitChef
1. Onderweg? Snijd de avocado in kleine stukjes en schep door de linzensalade. Neem de salade mee in een afsluitbaar bakje.
2. Vervang de noten door pistachenoten.