Nieuw!
Witlof salade met kipreepjes, peer & ricotta
Witlof salade met kipreepjes, peer & ricotta
571kcal Per persoon
24g Eiwitten
40g Kh
35g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 1 witlof
- 1 peer
- 1 handje rucola (30 g)
- 75 gram gerookte kipreepjes
- 2 eetlepels ricotta (40 g)
- 30 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
Deze witlof salade met kipreepjes, peer en ricotta zit vol met eiwitten en is toch lichtverteerbaar. Handig voor na het sporten!
Zo maak je dit recept
- Halveer de witlof, verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Spoel deze af met koud water, laat uitlekken en snijd in reepjes.
- Was de peer, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes.
- Meng in een diep bord of kom de witlof, peer, rucola en kipreepjes. Breng op smaak met peper en zout. Schep de ricotta over de salade en strooi de noten erover.
- Maak een dressing van de olie, azijn, honing en mosterd door dit in een klein schaaltje te mengen. Verdeel de dressing over de witlof salade.
Tip van FitChef
Rooster de noten zachtjes in een pan zonder olie voor een extra lekker smaak!