Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Witlof salade met kipreepjes, peer & ricotta

  • 5 minuten
  • 1 persoon
Witlof salade met kipreepjes, peer & ricotta
523kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
34g Kh
Vetten
31g Vetten
Vezels
6g Vezels

Ingrediënten

  • 1 witlof
  • 1 peer
  • 1 handje rucola (30 g)
  • 100 gram gerookte kipreepjes
  • 1 ½ eetlepel ricotta (30 g)
  • 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
  • 1 theelepel honing (8 g)
  • ½ theelepel mosterd (5 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze witlof salade met kipreepjes, peer en ricotta zit vol met eiwitten en is toch lichtverteerbaar. Handig voor na het sporten!

Zo maak je dit recept

  1. Halveer de witlof, verwijder de harde kern en haal de blaadjes los. Spoel deze af met koud water, laat uitlekken en snijd in reepjes.
  2. Was de peer, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes.
  3. Meng in een diep bord of kom de witlof, peer, rucola en kipreepjes. Breng op smaak met peper en zout. Schep de ricotta over de salade en strooi de noten erover.
  4. Maak een dressing van de olie, azijn, honing en mosterd door dit in een klein schaaltje te mengen. Verdeel de dressing over de witlof salade.

Tip van FitChef

Rooster de noten zachtjes in een pan zonder olie voor een extra lekker smaak!