Lunchsalade met witte kool & rozijnen
Lunchsalade met witte kool & rozijnen
278kcal Per persoon
7g Eiwitten
59g Kh
2g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 appel
- 50 ml halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel witte wijnazijn (15 ml)
- 1 theelepel mosterd (10 g)
- 125 gram witte kool, gesneden
- 40 gram rozijnen
Zo maak je dit recept
- Snijd de appel in blokjes.
- Klop de yoghurt met de wijnazijn en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng in een kom de kool met de appel en rozijnen en besprenkel de lunchsalade met de dressing.
Tip van FitChef
1. Deze lunchsalade is lekker met verse peterselie of geraspte wortel. Ook lekker met wat gehakte walnoten.
2. De salade wordt lekkerder als de smaken even kunnen intrekken. Ideaal om dus ’s ochtends (of de avond van tevoren) klaar te maken en in een afgesloten bakje mee te nemen naar werk of school.