Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode biet
423kcal Per persoon
16g Eiwitten
23g Kh
29g Vetten
11g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram linzen, uit blik
- 2 mini rode bietjes, gekookt
- ½ rode ui
- 25 gram witte kaas (feta)
- 1 handje spinazie (25 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Zo maak je dit recept
- Spoel de linzen af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Snijd de bietjes in partjes en de ui in halve ringen. Verkruimel de feta.
- Doe de spinazie in een kom en schep de linzen, rode biet, ui en feta erdoor. Besprenkel de salade met de olie en strooi de noten erover.
Tip van FitChef
1. Doe de linzensalade in een afsluitbaar bakje om hem makkelijk buiten de deur te kunnen eten!
2. Lekker om de noten even te roosteren in een hete pan.