Maaltijdsalade met geitenkaas bolletjes
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 6 cherry tomaten
- 1 sjalotje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ eetlepel balsamicoazijn (8 ml)
- 1 handje spinazie (25 g)
- 50 gram geitenkaas bolletjes
In deze maaltijdsalade met geitenkaasbolletjes vind je alles wat je wilt! Vezels, eiwitten en ook nog wat koolhydraten en gezonde vetten. Alle voedingsstoffen waar ons lijf zo blij van wordt. Een maaltijdsalade is hier een handige én lekkere oplossing voor. Je maakt het snel klaar, het is makkelijk en het is vooral ook een lekkere manier om veel groenten binnen te krijgen! Ook kun je deze salade heel goed van tevoren al klaar maken om mee te nemen naar werk, opleiding of juist naar een gezellig picknick. Doe de dressing er dan pas bij vlak voordat je gaat eten, zo blijft de spinazie lekker knapperig.
Zo maak je dit recept
- Snijd de paprika in brede repen. Halveer de cherrytomaatjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook uit.
- Klop in een bakje een dressing van de olie, azijn, peper en zout.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika met de sjalot en knoflook in 3-4 minuten op zacht vuur gaar.
- Verdeel de spinazie in een kom en meng de paprika erdoor. Verdeel de cherry tomaatjes en geitenkaas over de salade.
Tip van FitChef
1. Lekker met verse basilicum.
2. Deze maaltijdsalade wordt extra kleurrijk met wat gele paprika erbij!
3. Vind je geitenkaas minder lekker? Vervang dit dan door feta of door snippers Parmezaans kaas.