Makkelijke Oosterse kip & bloemkoolrijst
Makkelijke Oosterse kip & bloemkoolrijst
381kcal Per persoon
39g Eiwitten
26g Kh
13g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 rode paprika
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 125 gram kipfilet
- 200 gram spitskool, voorgesneden
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- 100 gram bloemkoolrijst
Deze makkelijke Oosterse kip zet je binnen no time op tafel! Door het wokken blijft de kip heerlijk mals, de groenten knapperig én je bent snel klaar!
Zo maak je dit recept
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de paprika in reepjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook zachtjes glazig. Schep de kip erbij en bak op hoog vuur in 5 minuten gaar en bruin. Voeg de paprika en kool toe en roerbak 2-4 minuten op matig hoog vuur. Breng op smaak met ketjap.
- Kook de bloemkoolrijst gaar in 2 minuten.
- Serveer het kipmengsel met de bloemkoolrijst.
Tip van FitChef
Bestrooi deze Oosterse kip met wat verse peterselie.