Makkelijke pasta met bloemkool, tonijn & pesto
Makkelijke pasta met bloemkool, tonijn & pesto
579kcal Per persoon
53g Eiwitten
57g Kh
15g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 1 sjalotje
- 160 gram tonijn uit blik, in water
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 1 eetlepel kappertjes (10 g)
- 2 theelepels groene pesto (10 g)
Deze makkelijke pasta met bloemkool, tonijn en pesto maak je in een handomdraai klaar. De smaak is heerlijk en het is ook nog gezond. Zo simpel kan het zijn!
Zo maak je dit recept
- Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de sjalot. Schep de tonijn in een vergiet.
- Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot zachtjes. Voeg de bloemkoolroosjes toe met een scheutje water. Smoor de bloemkool in 8 minuten gaar. Voeg de tonijn en kappertjes toe aan de bloemkool en warm even door.
- Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Schep de pesto door de warme pasta en voeg eventueel een eetlepel kookvocht toe.
- Serveer de pasta met de bloemkool en tonijn.
Tip van FitChef
Garneer de pasta met verse basilicum.