Pastasalade met tomaatjes & kaas
Pastasalade met tomaatjes & kaas
519kcal Per persoon
26g Eiwitten
57g Kh
21g Vetten
9g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram penne, volkoren
- 2 plakken kaas, 30+
- 5 cherry tomaten
- ½ rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 50 ml halfvolle yoghurt
- 1 handje veldsla (30 g)
- 5 zwarte olijven
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de penne in een pan met ruim water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de kaas in blokjes van ½ cm en halveer de tomaatjes. Laat de penne in een vergiet uitlekken.
- Snipper de ui. Pers de knoflook uit en meng met een eetlepel yoghurt en een klein beetje water. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Maak een salade met de veldsla, ui en de olijven. Schep de yoghurtdressing erdoor.
- Roer in een kom de rest van de yoghurt en olie met wat zout en peper tot een dressing. Schep de penne, kaas en tomaatjes erdoor.
- Serveer de pastasalade in een diep bord met de salade.
Tip van FitChef
Meng fijngehakte peterselie door de dressing en garneer de pastasalade met wat extra peterselie.