Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pastasalade met tomaatjes & kaas

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Pastasalade met tomaatjes & kaas
544kcal Per persoon
Eiwitten
27g Eiwitten
Kh
57g Kh
Vetten
23g Vetten
Vezels
10g Vezels

Ingrediënten

  • 75 gram penne, volkoren
  • 2 plakken kaas, 30+
  • 5 cherry tomaten
  • ½ rode ui
  • ½ teen knoflook (3 g)
  • 60 ml halfvolle yoghurt
  • 1 handje rucola (30 g)
  • 5 zwarte olijven
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • ½ citroen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de penne in een pan met ruim water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de kaas in blokjes van ½ cm en halveer de tomaatjes. Laat de penne in een vergiet uitlekken. 
  2. Snipper de ui. Pers de knoflook.
  3. Meng de knoflook met een eetlepel yoghurt en een klein beetje water. Breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Maak een salade met de rucola, ui en de olijven. Schep de yoghurtdressing erdoor.
  5. Roer in een kom de rest van de yoghurt en olie met citroensap, zout en peper tot een dressing. Schep de penne, kaas en tomaatjes erdoor. 
  6. Serveer de pastasalade in een diep bord met de salade.

Tip van FitChef

1. Meng fijngehakte peterselie door de dressing en garneer de pastasalade met wat extra peterselie.
2. Lekker met Parmezaanse kaas.