Pastasalade met tomaatjes & kaas

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
640kcal Per persoon
Eiwit
29g Eiwit
Koolhydraten
57g Koolhydraten
Vet
33g Vet
Voedingsvezel
9g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 75 gram penne, volkoren
  • 2 plakken kaas, 48+
  • 5 cherry tomaten
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • 1 handje veldsla
  • 5 zwarte olijven
  • 1 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de penne in een pan met ruim water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Snijd intussen de kaas in blokjes van ½ cm en halveer de tomaatjes. Laat de penne in een vergiet uitlekken. 
  2. Snipper de ui. Pers de knoflook uit en meng met een eetlepel yoghurt en een klein beetje water. Breng op smaak met wat zout en peper.
  3. Maak een salade met de veldsla, ui en de olijven. Schep de yoghurtdressing erdoor.
  4. Roer in een kom de rest van de yoghurt en olie met wat zout en peper tot een dressing. Schep de penne, kaas en tomaatjes erdoor. 
  5. Serveer de pastasalade in een diep bord met de salade.

Tip van FitChef

Meng wat fijngehakte peterselie door de dressing en garneer met wat blaadjes.