Spaghetti carbonara met krokante kipreepjes
Spaghetti carbonara met krokante kipreepjes
618kcal Per persoon
45g Eiwitten
52g Kh
25g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 75 gram spaghetti, volkoren
- 100 gram kipfilet
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 6 cherry tomaten
- ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
- 1 ei
- 15 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
- Snijd de kipfilet in reepjes en schep om met de helft van de olie, zout en versgemalen peper. Bak de kipreepjes in een hete koekenpan op hoog vuur al omscheppend in 8-10 minuten knapperig, bruin en gaar.
- Schep de cherrytomaatjes in een bakblik om met de rest van de olie, oregano en wat zout en versgemalen peper. Schuif ze onder een hete grill en verwarm ze 4-6 minuten tot de velletjes openspringen.
- Klop in een kom het ei los met de geraspte kaas, versgemalen peper en een soeplepel kookvocht van de spaghetti.
- Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en roer het eimengsel erdoor.
- Verwarm de spaghetti met ei al roerend op zacht vuur tot het eimengsel bindt tot een lekkere saus.
- Schep de spaghetti carbonara in een diep pastabord en verdeel de kipreepjes met geroosterde cherrytomaatjes erover.
Tip van FitChef
1. Spaghetti carbonara is nog lekkerder met verse oregano.
2. Klop het ei eens los met wat nootmuskaat.
3. Vervang de geraspte kaas door Parmezaanse kaas.