Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Spaghetti carbonara met krokante kipreepjes

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Spaghetti carbonara met krokante kipreepjes
646kcal Per persoon
Eiwit
50g Eiwit
Koolhydraten
53g Koolhydraten
Vet
26g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 75 gram spaghetti, volkoren
  • 125 gram kipfilet
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 8 cherry tomaten
  • 1 snufje oregano, gedroogd
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  3. Snijd de kipfilet in reepjes en schep om met de helft van de olie, zout en versgemalen peper. Bak de kipreepjes in een hete koekenpan op hoog vuur al omscheppend in 8-10 minuten knapperig, bruin en gaar.
  4. Schep de cherrytomaatjes in een bakblik om met de rest van de olie, oregano en wat zout en versgemalen peper. Schuif ze onder een hete grill en verwarm ze 4-6 minuten tot de velletjes openspringen.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas. 
  6. Klop in een kom het ei los met Parmezaanse kaas, versgemalen peper en een soeplepel kookvocht van de spaghetti.
  7. Laat de spaghetti even uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en roer het eimengsel erdoor.
  8. Verwarm de spaghetti met ei al roerend op zacht vuur tot het eimengsel bindt tot een lekkere saus. 
  9. Schep de spaghetti carbonara in een diep pastabord en verdeel de kipreepjes met geroosterde cherrytomaatjes erover.

Tip van FitChef

1. Spaghetti carbonara is nog lekkerder met verse oregano.
2. Klop het ei eens los met wat nootmuskaat.