Nieuw!
Mediterrane quinoa maaltijdsalade
Mediterrane quinoa maaltijdsalade
775kcal Per persoon
29g Eiwitten
87g Kh
35g Vetten
22g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 150 gram kikkererwten, uit blik
- ½ komkommer
- 1 rode paprika
- ½ rode ui
- 5 zongedroogde tomaten
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd (2 g)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
- 1 handje gemengde sla (30 g)
- 30 gram witte kaas (feta)
Zo maak je dit recept
- Bereid de quinoa volgens de verpakking.
- Spoel de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de komkommer en paprika in blokjes, de ui in halve ringen en de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Maak een dressing van de olie, mosterd, honing, Italiaanse kruiden en azijn. Roer goed door elkaar.
- Giet de quinoa af en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
- Verdeel de salade in een diep bord. Schep de quinoa, kikkererwten, feta en alle gesneden ingrediënten door de bowl. Schenk de dressing over de salade. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Tip van FitChef
Als je meer tijd hebt is het lekker om in een koekenpan met een beetje olie de kikkererwten samen met wat komijnpoeder 4 minuten te roosteren.