Nieuw!

Mediterrane quinoa maaltijdsalade

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
709kcal Per persoon
Eiwit
27g Eiwit
Koolhydraten
86g Koolhydraten
Vet
29g Vet
Voedingsvezel
20g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram quinoa
  • 125 gram kikkererwten, uit blik
  • ½ komkommer
  • 1 rode paprika
  • ½ rode ui
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 handje gemengde sla
  • 25 gram witte kaas (feta)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de quinoa volgens de verpakking.
  2. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de komkommer en paprika in blokjes, de ui in halve ringen en de zongedroogde tomaten in stukjes.
  3. Maak een dressing van de olie, mosterd, honing, Italiaanse kruiden en azijn. Roer goed door elkaar.
  4. Giet de quinoa af en spoel af met koud water. Laat uitlekken.
  5. Verdeel de salade in een diep bord. Schep de quinoa, kikkererwten, feta en alle gesneden ingrediënten door de bowl. Schenk de dressing over de salade. Breng naar wens op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Als je meer tijd hebt is het lekker om in een koekenpan met een beetje olie de kikkererwten samen met wat komijnpoeder 4 minuten te roosteren.