Mediterrane visstoofpot met tomaten
Mediterrane visstoofpot met tomaten
442kcal Per persoon
30g Eiwitten
54g Kh
12g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
- 75 gram penne, volkoren
- 2 tomaten
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 2 theelepels paprikapoeder (4 g)
- 2 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (4 g)
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de penne in een pan met ruim kokend water in 10-12 minuten beetgaar.
- Snijd de kabeljauw in stukken van 3 cm. Snijd de tomaten in vieren.
- Verwarm de olie in een hapjespan en bak de stukken kabeljauw op hoog vuur rondom tot de vis iets verkleurt. Pers de knoflook erboven uit. Verdeel de tomaten ertussen en strooi er paprikapoeder en Italiaanse kruiden over. Smoor de vis en tomaat in 4-6 minuten op halfhoog vuur gaar.
- Giet de pasta af en serveer met de visstoofpot met tomaat.
Tip van FitChef
Deze Mediterrane visstoofpot is lekker met een groene salade of wat rucola.