Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Mexicaanse burrito's met kip & zwarte bonen

  • 25 minuten
  • 2 personen
Mexicaanse burrito's met kip & zwarte bonen
658kcal Per persoon
Eiwit
52g Eiwit
Koolhydraten
74g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
23g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • ½ blokje kippenbouillon
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel ja­la­pe­ño pepers
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels oregano, vers
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 ui
  • 400 gram zwarte bonen
  • 4 tortilla wraps, meergranen
  • 4 eetlepels cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Tortilla’s zijn het uitgangspunt van bijna elk Mexicaans gerecht. Je kunt deze burrito's ook met wat cottage cheese en geraspte kaas erover onder een warme grill gratineren. Handig om de burrito's dan in ovenvaste schaaltjes te leggen.

  1. Breng in een pan 200 ml water met het verkruimelde bouillontablet aan de kook. Roer even door en leg de kipfilet erin en laat deze tegen de kook aan in 12 minuten gaar worden.
  2. Hak de jalapeño pepers fijn en snijd de tomaten in stukjes. Hak de oregano fijn.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de ui en jalapeño peper zachtjes glazig. Roer de zwarte bonen met vocht, driekwart van de tomatenstukjes en 1 eetlepel oregano erdoor. Voeg een scheut bouillon toe en laat alles op matig hoog vuur 10-15 minuten pruttelen tot de bonen in een lekker dikke saus liggen.  
  4. Neem de kip uit de bouillon en trek het vlees met twee vorken in dunne reepjes.
  5. Bak de tortilla’s één voor één in een droge koekenpan tot ze warm zijn. Spreid de tortilla’s uit en schep in het midden een streep van het bonenmengsel. Verdeel hier de cottage cheese met wat kip, stukjes tomaat en oregano over. Vouw de zijkanten over de vulling en leg de burritos op 2 borden.

Tip van FitChef

De burrito's zijn lekker met een groene salade.