Mexicaanse kip met extra pure chocoladesaus
Mexicaanse kip met extra pure chocoladesaus
420kcal Per persoon
32g Eiwitten
26g Kh
21g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode peper
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 3 tomaten
- 100 gram kipfilet
- 1 rode puntpaprika
- 10 gram pure chocolade, 75% cacao
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- ½ theelepel kaneel (1 g)
- ½ blokje groentebouillon
- 200 gram bloemkoolroosjes
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- ½ theelepel paprikapoeder (1 g)
- ½ theelepel oregano, gedroogd (1 g)
Wauw! Had je deze Mexicaanse kip met extra pure chocoladesaus maar eerder ontdekt. Deze verrassende combinatie zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond. ¡Que aproveche!
Zo maak je dit recept
- Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snijd de peper heel fijn. Snijd de ui in partjes en pers het teentje knoflook. Snijd de tomaten en de kipfilet in blokjes. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in de breedte in dunne reepjes. Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Verwarm ⅓ van de olie in een steelpan en fruit de ui, rode peper en knoflook 3 minuten. Voeg de tomaatblokjes, helft van de kaneel en 60 ml water toe. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen met je handen. Laat op laag vuur zo’n 7 minuten pruttelen tot een saus.
- Verwarm ⅓ van de olie in een pan en bak hierin de bloemkoolroosjes en paprikareepjes samen met de andere helft van de kaneel, komijn, paprikapoeder en oregano. Breng op smaak met wat peper en zout. Bak zo’n 6 à 7 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Verwarm de overgebleven olie in een koekenpan en bak de stukjes kip met wat peper en zout in 6 minuten goudbruin en gaar. Schenk de tomatensaus bij de kip en voeg de chocolade toe. Roer goed door zodat de chocolade smelt en het een smeuïg geheel wordt.
- Serveer de gebakken paprika en bloemkool op een bord en schep hier de kip in saus overheen.
Tip van FitChef
Deze Mexicaanse kip met extra pure chocoladesaus is lekker met verse koriander of peterselie.