Mexicaanse kip met extra pure chocoladesaus & broccolirijst
Mexicaanse kip met extra pure chocoladesaus & broccolirijst
389kcal Per persoon
39g Eiwitten
19g Kh
17g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode peper
- 1 ui
- 3 tomaten
- 125 gram kipfilet
- 10 gram pure chocolade, 75% cacao
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 snufje kaneel (1 g)
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 100 gram broccolirijst
Wauw! Had je deze Mexicaanse kip met extra pure chocoladesaus maar eerder ontdekt. Deze verrassende combinatie zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond. ¡Que aproveche!
Zo maak je dit recept
- Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd heel fijn. Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Verwarm de helft van de olie in een steelpan en fruit de ui en rode peper zachtjes 3 minuten. Voeg de tomaat, kaneel en een scheutje water toe en verwarm 5 minuten totdat de tomaat zacht wordt. Voeg wat extra water toe als het geheel te droog wordt. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met wat zout beetgaar in 6 minuten.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en bak de stukjes kip met wat peper en zout in 10 minuten gaar en goudbruin. Schenk de tomatensaus bij de kip en voeg de chocolade toe. Roer goed door zodat de chocolade smelt en voeg eventueel wat water toe zodat het geheel lekker smeuïg wordt.
- Kook ondertussen de broccolirijst gaar in 1-2 minuten.
- Serveer de kip met de chocoladesaus, broccolirijst en bloemkool.