Nieuw!
Mexicaanse kip & quinoasalade
Mexicaanse kip & quinoasalade
662kcal Per persoon
48g Eiwitten
75g Kh
19g Vetten
18g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 125 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 1 snufje komijnpoeder (1 g)
- 60 gram maïs
- 75 gram zwarte bonen
- ½ komkommer
- ½ rode ui
- 8 cherry tomaten
Zo maak je dit recept
- Bereid de quinoa volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en voeg de kip, paprikapoeder en komijnpoeder toe. Bak de kip gaar en mooi bruin in 4 à 5 minuten.
- Spoel de maïs en zwarte bonen in een vergiet af met water en laat uitlekken. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes, snipper de ui en halveer de tomaatjes. Doe dit samen met de maïs en zwarte bonen in een kom.
- Giet de quinoa af en spoel af met koud water. Laat uitlekken in een vergiet.
- Voeg de quinoa en de kip toe aan de rest van de ingrediënten en roer door elkaar. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
- Serveer in een kom of diep bord.
Tip van FitChef
Deze quinoasalade is lekker met wat limoensap en verse koriander.