Nieuw!
Quinoa nasi met knapperige kikkererwten
Quinoa nasi met knapperige kikkererwten
474kcal Per persoon
18g Eiwitten
67g Kh
15g Vetten
17g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram quinoa
- 50 gram kikkererwten, uit blik
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 250 gram Chinese wokgroenten
- 1 eetlepel ketjap manis (10 ml)
- ½ theelepel kurkuma (1 g)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water en laat uitlekken. Dep droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in een klein schaaltje met de helft van de olie en wat peper en zout. Pers het teentje knoflook.
- Verwarm een koekenpan en bak de kikkererwten knapperig en goudbruin.
- Verwarm de rest van de olie in een wokpan. Voeg hier de wokgroenten aan toe samen met de knoflook, ketjap, kurkuma en komijn. Wok dit in 6 minuten beetgaar. Roer dan de quinoa door de groenten.
- Serveer de quinoa nasi op een bord, verdeel de kikkererwten er overheen.
Tip van FitChef
Deze quinoa nasi met knapperige kikkererwten is lekker met sambal en augurkjes.