Nieuw!
Paksoi stamppot met tempehblokjes
Paksoi stamppot met tempehblokjes
633kcal Per persoon
22g Eiwitten
56g Kh
36g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 200 gram aardappelen, iets kruimig
- 2 kropjes Shanghai paksoi
- 1 bosuitje
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 90 gram tempeh, ketjap
- 2 eetlepels halfvolle melk (30 ml)
Zo maak je dit recept
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe ze in een pan met ruim water en breng aan de kook. Kook in zo’n 17 minuten gaar.
- Snijd ondertussen een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de bladeren van de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart. Snijd de bosui in stukjes, pers het teentje knoflook en rasp de gember.
- Verwarm de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de knoflook en gember een minuutje. Voeg dan het witte gedeelte van de paksoi toe. Roerbak dit 3 minuten. Voeg dan het groen van de paksoi toe samen met de bosui en bak dit nog 2 minuten mee.
- Verwarm de andere helft van de olie in een andere pan en bak hierin de tempehblokjes in 3-4 minuten goudbruin.
- Giet de aardappels af. Voeg de melk toe en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Roer de paksoi hier doorheen. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
- Serveer de paksoi stamppot op een bord en leg de tempehblokjes hier overheen.
Benodigdheden:
- Pureestamper